donderdag 18 oktober 2012

Het kiezen van een goede opleiding

Je wilt graag een opleiding volgen, maar je weet niet welke? Lees hier een aantal tips die je helpen bij het zoeken naar een geschikte opleiding.

Welk niveau?
Als je weet welk niveau je hebt, kan je al heel wat opleidingen schrappen. Als je vmbo hebt gedaan, kan je jezelf niet aanmelden bij een hbo-opleiding of een opleiding op universitair niveau. Maar als je havo hebt gedaan, kan je kiezen voor een opleiding op het niveau van mbo of hbo.

Wil je verder leren?
Als je een vmbo-diploma hebt, kan je alleen kiezen uit opleidingen op mbo-niveau. Wil je graag een hbo-studie gaan volgen, dan is het verstandig om na het vmbo nog de havo te gaan doen. Maar ben je 21 jaar of ouder, dan kan je voor een hbo-opleiding ook toelatingsexamen gaan doen. Dit is de zogenaamde 21+ toets. Als je deze toets gehaald hebt, kan je de hbo-opleiding die je hebt uitgekozen gaan volgen.

Wat zijn je sterke punten
Bij het kiezen van een opleiding is het handig om jouw sterke punten te kennen. Sterke punten zijn dingen waar jij goed in bent. Voorbeelden van sterke punten kunnen zijn:

- Goed zijn in taal
- Handig zijn met je handen
- Goed zijn in rekenen (wiskunde)
- Schrijven

Als je je sterke punten weet, kan dit je helpen met het kiezen van een opleiding. Ben jij er goed in om met je handen te werken, dan is het beroep timmerman misschien wel wat voor jou.

Wat zijn je zwakke punten
Zwakke punten zijn dingen waar je niet zo goed in bent. Ook deze punten zijn belangrijk bij de keuze van een opleiding. Zwakke punten kunnen zijn:

- Slecht in wiskunde
- Niet kunnen stilzitten
- Slecht zijn in Nederlands

Als jij slecht bent in rekenen, zal een opleiding wiskunde of boekhouden niets voor jou zijn. Heb je een hekel aan de lessen Nederlands? Ga dan geen lerarenopleiding Nederlands volgen. Kan je slecht stilzitten, kies dan liever geen kantoorbaan. Net als je sterke punten, zijn je zwakke punten dingen waar je rekening mee kunt houden bij de juiste keuze van een opleiding.

Wat zijn je hobby's
Wat zijn de dingen die je graag doet? Misschien bestaat er wel een opleiding die aansluit bij je grootste hobby. En wat is er nu leuker dan van je hobby je beroep maken? Het is tenslotte veel leuker als je werk hebt waar je veel plezier aan beleeft! Enkele voorbeelden van hobby's waar je je beroep van kan maken:

- Tekenen (je kan bijvoorbeeld naar de kunstacademie)
- Acteren/toneelspelen (je kan bijvoorbeeld naar de toneelschool)
- Dieren (je kan bijvoorbeeld de opleiding dierenartsassistente gaan volgen)

Tot slot
Zoals je hebt gelezen, zijn er tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een geschikte opleiding. Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips en heb je de opleiding van je dromen gevonden!

1 opmerking:

  1. Geweldige Dr. James kruidengeneeskunde is de perfecte remedie voor het HIV / Herpes-virus, ik werd 8 jaar gediagnosticeerd met HIV en elke dag ben ik altijd op zoek naar onderzoek om de perfecte manier te vinden om van deze vreselijke ziekte af te komen, omdat ik altijd weet dat wat we nodig hebben omdat onze gezondheid op aarde is. Dus tijdens mijn zoektocht op internet zag ik verschillende getuigenissen over hoe Dr. James HIV kan genezen met krachtige kruidengeneesmiddelen. Ik besloot contact op te nemen met deze man, ik nam contact met hem op voor kruidengeneesmiddelen die ik ontving via de koeriersdienst van DHL. En hij leidde me hoe. Ik vroeg hem om een ​​oplossing om twee weken kruidengeneeskunde te nemen. En toen zei hij dat ik moest gaan kijken wat ik aan het doen was. Kijk naar mij (HIV NEGATIEF). Godzijdank voor Dr. James voor het gebruik van een krachtig kruidengeneesmiddel om me te genezen. hij heeft ook een behandeling voor ziekten zoals de ziekte van Parkinson, bacteriële vaginosise, vaginale kanker, epilepsie, angststoornissen, auto-immuunziekten, rugpijn, verstuikingen, bipolaire stoornis, hersentumoren, maligne, bruxisme, boulimia, baarmoederhalsaandoeningen, hart- en vaatziekten, hart- en vaatziekten, verstuikingen, bipolaire stoornis, hersentumoren, kwaadaardig, bruxisme, boulimia, baarmoederhalsaandoeningen, hart- en vaatziekten, hart- en vaatziekten, verstuikingen, bipolaire stoornis, hersentumoren, kwaadaardig, bruxisme, boulimia, baarmoederhalsaandoeningen, hart- en vaatziekten, chronische ademhaling ziekten, mentale en gedragsstoornissen, cystische fibrose, hypertensie, diabetes, astma, auto-immuun gemedieerde artritis. Chronische nierziekte, artritis, rugpijn, impotentie, feta-alcoholspectrum, dysthyme stoornissen, eczeem, huidkanker, tuberculose, chronisch vermoeidheidssyndroom, obstipatie, inflammatoire darmziekte, botkanker, longkanker, zweertjes in de mond, mondkanker, lichaamspijn, koorts, hepatitis ABC, syfilis, diarree, ziekte van Huntington, rugacne, chronisch nierfalen, ziekte van Addison, chronische ziekte, ziekte van Crohn, cystische fibrose, fibromyalgie, inflammatoire darmziekte, schimmelnagelziekte, verlamming, celiaziekte, lymfoom, ernstige depressie , Maligne melanoom, manie, melorheostose, de ziekte van Menière, mucopolysaccharidose, multiple sclerose, spierdystrofie, reumatoïde artritis, e-mail naar de ziekte van Alzheimer - drjamesherbalmix@gmail.com / of {whatssapp ..... + 2348152855846

    BeantwoordenVerwijderen